Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 12:51 - Каква елха за да изберем за Коледа?
Автор: gabzz Категория: Други   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.12.2008 13:01


image
Коледа наближава със страшна сила, а вие сигурно вече сте избрали каква елха да поставите в своя дом. Този материал може и да е закъснял, но все още има хора, които не са украсили апартаментите и къщите си, затова следното четиво може да се окаже полезно.
И така всички знаем, че Коледа без елха е като рожден ден без торта или имен ден без именник. Не, че не е възможно да празнувате без дръвче, но ефектът няма да бъде същият като при наличие на елха. Свикнали сме от четенето на приказки, гледане на романтични филми и спомени от минали години, да мислим, че е най-добре коледното дръвче да бъде отсечена елха. В последно време обаче тази тенденция се променя, защото много от българите предпочитат да си вземат изкуствена елха. На първо място с една такава елха може да изкарате минимум 5 години и не е нужно преди всяка Коледа да обикаляте в студа и да търсите евтино дърво, което да изглежда добре, а на всичкото отгоре и да ухае приятно. Плащаш веднъж за изкуствената елха и после й се радваш няколко поредни коледни сезона.
На второ място, но не по значение е въпросът за масовата сеч на елхи преди Коледа. Аз си спомням за съседи, които преди празника отиваха вечерно време да секат борчетата пред блока. Така след две години в междублоковото пространство не остана нищо. Разбира се елхи се секат масово и по горите. После “стоката” се носи по градовете и се продава. Дали някой мисли за залесяването на горските масиви? Дали сечта е законна и се държи сметка на всичко? Защото би било много трагично, ако всяка година като егоистични консуматори размахваме брадвите из горите, а на мястото на отсечената елха не засаждаме ново дръвче!
Един от интересните и спасителни за природата варианти е да купите коледно дръвче в саксия. Ще си го гледате няколко години, ще го кичите по Коледа, ще се грижите за това живо създание, и накрая ще го засадите пред къщата или пред блока. Така ще направите добро дело и ще изпълните онази препоръка, че човек в живота си е длъжен да засади поне едно дръвче!
Затова преди празници е хубаво да мислим и за бъдещето, а не как да се нахраним и напием тази година, пък после каквото ще да става!


Тагове:   елха,   каква,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930